Yhdistys

Olemme toteuttaneet pian yli 500 keikkaa ympäri Suomen ja emme ole pysähtymässä. Viides keikkavuotemme on pyörähtänyt tehokkaasti käyntiin ja olemme tehneet jo monia kymmeniä esityksiä ympäri Suomea. Yhdistyksemme toimii Oulussa, Tampereella, Helsingissä, sekä Aurinkorannikolla Etelä-Espanjassa. Teemme kuitenkin keikkaa ympäri maan, aina Utsjoelta Hankoon.

Tulikukka toivottaa tervetulleiksi kaikki tulenpyörityksestä, tulen kanssa tanssimisesta, akrobatiasta tai muusta tulitaiteeseen liittyvästä kiinnostuneet!

Tulikukkaan liittyminen, Tulikukassa toimiminen, ryhmän kanssa harjoittelu ja viihtyminen ovat maksutonta luksusta elämään!

Ota meihin yhteyttä, mikäli löydät sisältäsi siemenen tulitaiteen edistämiseen oman osaamisesi tai intosi kautta!

Koulutus

Tulikukka on yksi Suomen ainoista tahoista, joka järjestää koulutusta erilaisiin tulivälineisiin, paloturvalliseen tulenpyöritykseen, sekä esiintymiseen tulen kanssa. Harjoituksissa käytämme pääasiallisesti kaikenikäiselle sopivia, turvallisia harjoitusvälineitä, mutta tapauskohtaisesti katsomme mahdollisuudet palavilla välineillä harjoitteluun. Kurssien vetäjät arvioivat milloin pyörittäjä on valmis sytyttämään tulivälineensä.

Jäsenrekrytointimme pyörii jatkuvasti, sillä haluamme uusia oppilaita vanhojen konkarien keskelle. Tule siis kokeilemaan tulitaiteita kaikille avoimiin treeneihin Ouluun tai Helsinkiin.

Helsingin treenit järjestetään Suvilahdessa Oranssi ry:n tiloissa yhteistyössä muiden alan toimijoiden kanssa. Oulun treenit järjestetään Tukikohdalla. Yhteyttä näihin liittyen voi ottaa FB:n kautta tai sähköpostitse.

Jos kipinä pyöritykseen iskee, saat paikan päällä informaatiota yhdistykseen liittymisestä. Tule siis tutustumaan toimintaamme ilmaiseksi!


Tulikukka ry:n historiaa:

Yhdistyksemme perustettiin vuonna 2010 edistämään tulitaiteen asemaa Suomessa. Edustamamme taiteen laji oli vielä silloin suurelle yleisölle kovin tuntematon, vaikka alaa olivatkin edistäneet useat tuliryhmät ennen meitä. Ryhmämme edustamalle pilkuntarkalle pyörityspohjaiselle tulitaiteelle oli kuitenkin kova kysyntä, jonka voi hyvin huomata yli 500:sta tekemästämme keikasta. Perustamisen aikaan tulitaidetta oli lähinnä tehty tuliteatterin muodossa, mutta rytmiseen voimisteluun rinnastettavaa tulitaidetta ei ollut vielä tehty paljoa Suomessa.

Jäsenemme opettelevat esityksissä käytettäviä liikkeitä satoja tunteja, ennen kuin ne ovat valmiita käytettäviksi esityksissämme. Ne vaativat tarkkaa lihasten käyttöä, kokovaltaista kehon hallintaa ja tarkkaa keskittymiskykyä. Ero teatraaliseen esiintymiseen on siis melkoinen, vaikka käytämmekin esityksissämme teatraalisia elementtejä. Nämä kuitenkin rakennetaan viilattujen liikkeiden päälle. Edustamamme tulitaiteen alalajin fokus on välineurheilussa yhdistettynä tasavertaisesti tulen hallintaan. Tämän elementin lisääminen tekee lajistamme mitä vaikeinta ja paineensietokykyä vaativaa.

Monet tuliryhmät meidän jälkeemme ovat kulkeneet samaa polkua eteenpäin ja pohjanneet ryhmänsä toiminnan juuri tähän enemmän liikunnalliseen performanssitaiteen lajiin. Tulitaiteen kenttä Suomessa on hyvin konnektoitunut ja pidämme tiivistä yhteistyötä alan toimijoihin. Yhdessä edistämme taiteenmuotomme levittämistä suuren yleisön tietoisuuteen. Jossain vaiheessa kehitystämme mukaan tuli myös leditaide. Tämä on valolla toteutettua esiintymistaidetta, jossa tuli on korvattu nykyaikaisemmalla versiollaan. Yhdistyksemme on yleishyödyllinen ja pyrimme kaikilla saamillamme varoillamme edistämään aiemmin mainittujen taiteen muotojen asemaa Suomessa. Usein tämä tarkoittaa palkatta esiintymistä, talkoopohjalla, mutta teemme tätä rakkaudesta lajiin. Emme rahaa ansaitaksemme.


Kertomuksia vuosien varrelta:

2010:


Tulikukan tarina lähti eteenpäin Rainbow Gatheringista, jossa perustajajäsenemme saivat ensikosketukset lajiin. Ryhmä esiintyi ensimmäiset esityksensä toisella nimellä, mutta lopulta nimeksi vakiintui Tulikukka. Toimintamme lähti liikkeelle Oulusta ja Tampereelta. Toiminta rahoitettiin alkuvaiheessa ryhmäläisten omista pusseista, joten välineiden hankinta oli äärimmäisen hidasta ja hankalaa. Välineiden valmistamista omatoimisesti alettiin opetella ja teemme edelleen paljon välineitämme itse.



2011:

Tulikukka alkoi järjestää säännöllistä ilmaista koulutusta tulitaiteen alkeisiin Oulussa ja Tampereella. Yhdistyksessämme tehtiin linjanveto toiminnan pitämisestä maksuttomana. Halusimme, että Tulikukka tarjoaisi nuorille ilmaisen harrastusmahdollisuuden, sekä myös varattomille tahoille mahdollisuuden nauttia tulitaiteesta. Olemme pitäneet tämän päätöksen tähän asti ja se on toimintamme kulmakiviä.

Tulikukan otti tulta alleen, ja ryhmä pääsi näyttämään taitojaan festivaalien avajaisissa, ja suomalaisten huippumuusikoiden (mm. Jenni Vartiainen, Paleface) esitysten yhteydessä. Ryhmään liittyi tulitaiteilijoiden lisäksi myös valo- ja videokuvaajia. Media heräsi myös, ja alkoi varovasti kiinnostua ryhmästä.

2012:

Tulikukka laajeni Helsinkiin. Ilmaiset viikottaiset harjoitukset laajentuivat kolmeen kaupunkiin. Vuonna 2012 Tulikukka lähti kokeilemaan ensimmäistä kertaa taitojaan myös Suomen rajojen ulkopuolella, ja hakemaan lisää oppia ulkomaisilta tulitaiteilijoilta. Tulikukasta kirjoitettiin Oulun ja Tampereen paikallismedioissa, sekä Espanjan etelärannikon medioissa. Ryhmää haastateltiin Espanjassa myös rannikolla toimivassa paikallisradiossa ja Tulikukka tuli nopeasti tunnetuksi myös uusimmassa toimipisteessään.

2013:

Tulikukka Jyväskylä perustettiin. Ilmaiset viikottaiset harjoitukset ylläpidetään kesällä 2013 neljässä eri kaupungissa. Monen toimintavuoden jälkeen yhdistyksessämme alkoi hiljalleen tapahtumaan muutoksia: osa ihmisistä jäi erilaisten elämäntilanteiden vuoksi pois toiminnastamme, mutta tiivis ydinjoukko alkoi kasaantua. Toimintamme on aina pohjannut nuoriin, ja vasta elämänsä alkuvaiheessa olevat saattavat tehdä jotain muuta tässä tärkeässä vaiheessa elämää, usein palaten takaisin rakastamaansa lajiin.

2014:

Aloimme keskittymään enemmän laatuun kuin keikkojen määrään, viedäksemme kenttää eteenpäin perässämme. Esiintymisemme alkoivat keskittyä yhä isommille areenoille ja esityksiemme taso alkoi hioutua timantin koviksi.

2015:

Mennyt vuosi ei ollut keikkojen määrällä mitattuna kiireisimpiämme, mutta se aika, mitä olemme saaneet jättämällä keikkoja tekemättä, on panostettu laadun kehittämiseen. Olemme nykyään Suomen sosiaalisen median tykätyin tuliryhmä ja olemme vasta alussa. Jatkamme kehittymistä, emmekä pysähdy koskaan. Teemme tätä rakkaudesta lajiin ja erityisesti kanssaihmisiä ilahduttaaksemme.

Toimintamme keskipisteiksi on valikoitunut sattuman ja konkarijäseniemme muuttoliikkeen kautta Helsinki ja Oulu. Viikottaiset treenimme järjestetään näissä kaupungeissa, mutta meillä on myös pieniä osastoja ympäri Suomen. Myös Aurinkorannikolla Espanjassa pyörii pieni jäseniemme perustama sivuhaara.


2016-2017
:
Tätä osiota päivitetään :) Keikkalistasta saa kuvaa siitä, mitä tätä nykyä teemme.